English
 

Nyheter - 2018


2018-02-16  Välkommen Tess Johansson!

Tess studerade marknadsföring på Handelshögskolan, men väl ute i arbetslivet konstaterade hon att hon var mer lagd åt det tekniska och praktiska hållet.

Hon har bland annat arbetat som projektledare i IT/telebranschen och på E.ON Elnät Sverige AB som ansvarig dokumentationstekniker, processutvecklare och utbildningsansvarig i dpPower.

På Kraftkonsults kontor i Uppsala arbetar hon nu som dokumentationstekniker och har visionen att bidra till att utveckla Sveriges bästa tekniska dokumentationsteam. Detta innebär att Kraftkonsult ska vara ledande på att erbjuda elnätsbolagen tekniska dokumentationslösningar med tanke på bland annat de ökande myndighetskraven.

"Jag ser stora möjligheter för elnätsbolagen att få ut ett ökat nätvärde av ett korrekt och väldokumenterat elnät samt effektivare arbetsflöden av tydliga processer. Mina förväntningar med att arbeta på Kraftkonsult är att få utlopp för det driv och engagemang jag besitter, ha möjlighet att fortsätta arbeta i ett högt tempo med utmaningar som fyller på min gedigna kompetensbank, tillsammans med människor som delar mina visioner och min framåtanda."

Välkommen Tess!2018-02-09  ISO-certifiering

Svensk Certifiering har genomfört en uppföljande revision på Kraftkonsult gällande våra certifieringar enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Vi blev godkända utan anmärkningar, vilket innebär att vi uppfyller höga krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Det är väldigt glädjande att vi har kommit så långt i vårt arbete mot kvalitetssäkring, men arbetet är långt ifrån slut. Vi jobbar ständigt för att bli ännu vassare på de här områdena.

Under året kommer vi bland annat att göra rejäla investeringar för att förbättra våra interna processer för att minska administrationen för våra medarbetare och göra våra system mer självgående. Vi ser starkt positivt på vår framtida utveckling inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Vill du läsa mer om våra certifieringar, klicka här.

ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001


2018-02-02  Kraftkonsult omorganiserar sig

Nytt år, nya krafttag!

Vi har beslutat oss för att genomföra en del organisationsförändringar, vilket bland annat har resulterat i att vi nu tillsätter en vice VD. Andreas Söderholm har tidigare innehaft tjänsten regionansvarig, men tillträder nu den här nya tjänsten som vice VD. Samtidigt inför vi en ny samordnande roll på vart och ett av våra kontor. Kontorssamordnarna ska fylla en liknande funktion som de regionansvariga har gjort hittills, men i stället för en hel region ansvarar de för sina respektive kontor.

Vi har fattat det här beslutet av flera anledningar. Det är ett steg i arbetet mot att skapa en tydligare organisation med målet att underlätta arbetet och vardagen för våra medarbetare. Att fördela ansvaret mellan flera kontorssamordnare hoppas vi ska leda till att vi kan hantera uppgifter snabbare och mer effektivt, vilket gynnar såväl medarbetare som kunder. Vi skapar även förutsättningar för att etablera nya kontor, vilket i sin tur innebär att vi kan komma närmare våra kunder.

Tanken är också att skapa möjligheter för karriärsutveckling inom företaget och ge medarbetare chansen att inte bara kunna växa i sina roller som specialister, utan även som ledare.

Vi är ett ständigt växande företag och hoppas att det här steget ska vara gynnsamt för att bibehålla och främja vår familjära företagskultur, i och med att organisationen blir mer decentraliserad och ansvarsfördelningen tydligare.

18-andreas -soederholm _Kontakt Bild