English
 

Nyheter - 2018


2018-03-20  Kraftkonsult på Karriär & Framtid i Sundsvall

I dag 20/3 och i morgon 21/3 finns Tess Johansson och Emma Green från Kraftkonsult på plats på mässan Karriär & Framtid i Nordichallen i Sundsvall. I dag tisdag är mässan öppen för årskurs 8 och introduktionsprogrammet och i morgon för högskolestudenter och arbetssökande.

Vi finns på plats under båda dagarna för att informera om energibranschen och hur vi på Kraftkonsult bidrar med vår kompetens och geografiska bredd samt för att belysa vikten av rollen som dokumentationstekniker.

Med dagens ökande myndighetskrav och behovet av ett samlat system för att lagra, analysera och presentera geografiska data vill vi sprida kunskap om att dokumentationstekniker är ett roligt, utmanande och utvecklande framtidsyrke.

Titta gärna förbi vår monter och ställ frågor eller prata en stund. Hoppas att vi ses!

Karriär&Framtid2018-03-16  Samarbete med Great Place to Work

Samarbetsvilja (1)

Som en del i vårt hållbarhetsåtagande inleder vi nu ett långsiktigt samarbete med Great Place to Work (GPTW), en organisation som hjälper företag att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur.

Vi är väldigt måna om en god arbetsmiljö och en stark sammanhållning och har tidigare utfört interna medarbetarundersökningar som har visat att medarbetarna är väldigt nöjda med Kraftkonsult som arbetsgivare. Fördelen med Great Place to Work är att undersökningarna bygger på gedigen forskning och att resultaten kan jämföras mot andra företag i GPTW:s nätverk och på så sätt ge ett objektivt mått på arbetsplatskulturen.

Det här åtagandet ger oss konkreta verktyg för uppföljning och utveckling av medarbetarnas situation och vårt mål är att Kraftkonsult ska bli certifierat som ett "great place to work". Läs mer om Great Place to Work här.

Gptw Logo2018-03-01  Workshops och teambuilding i Nice

Nice Vy

Förra helgen åkte hela Kraftkonsult till Nice för att hålla workshops och stärka sammanhållningen på företaget.

Ett stort mål med resan var att samla alla medarbetare för att gemensamt utveckla och förnya vår värdegrund, vårt syfte och vår vision. Vårt företag har utvecklats, och det vill vi kunna nå ut med på bästa möjliga sätt. Inom kort kommer vi alltså att kunna presentera ett syfte, en vision och nya värdeord som bättre speglar vad Kraftkonsult står för och vilka vi är: ett företag med fokus på kvalitet och hållbarhet, såväl socialt som planetärt.

Självklart tog vi också tillfället i akt att umgås nu när alla var samlade. Helgen bjöd bland annat på vinprovning, cykling, fotbollsmatch och flera trevliga middagar.

Nice Cyklar2018-02-16  Välkommen Tess Johansson!

Tess studerade marknadsföring på Handelshögskolan, men väl ute i arbetslivet konstaterade hon att hon var mer lagd åt det tekniska och praktiska hållet.

Hon har bland annat arbetat som projektledare i IT/telebranschen och på E.ON Elnät Sverige AB som ansvarig dokumentationstekniker, processutvecklare och utbildningsansvarig i dpPower.

På Kraftkonsults kontor i Uppsala arbetar hon nu som dokumentationstekniker och har visionen att bidra till att utveckla Sveriges bästa tekniska dokumentationsteam. Detta innebär att Kraftkonsult ska vara ledande på att erbjuda elnätsbolagen tekniska dokumentationslösningar med tanke på bland annat de ökande myndighetskraven.

"Jag ser stora möjligheter för elnätsbolagen att få ut ett ökat nätvärde av ett korrekt och väldokumenterat elnät samt effektivare arbetsflöden av tydliga processer. Mina förväntningar med att arbeta på Kraftkonsult är att få utlopp för det driv och engagemang jag besitter, ha möjlighet att fortsätta arbeta i ett högt tempo med utmaningar som fyller på min gedigna kompetensbank, tillsammans med människor som delar mina visioner och min framåtanda."

Välkommen Tess!2018-02-09  ISO-certifiering

Svensk Certifiering har genomfört en uppföljande revision på Kraftkonsult gällande våra certifieringar enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Vi blev godkända utan anmärkningar, vilket innebär att vi uppfyller höga krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Det är väldigt glädjande att vi har kommit så långt i vårt arbete mot kvalitetssäkring, men arbetet är långt ifrån slut. Vi jobbar ständigt för att bli ännu vassare på de här områdena.

Under året kommer vi bland annat att göra rejäla investeringar för att förbättra våra interna processer för att minska administrationen för våra medarbetare och göra våra system mer självgående. Vi ser starkt positivt på vår framtida utveckling inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Vill du läsa mer om våra certifieringar, klicka här.

ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001


2018-02-02  Kraftkonsult omorganiserar sig

Nytt år, nya krafttag!

Vi har beslutat oss för att genomföra en del organisationsförändringar, vilket bland annat har resulterat i att vi nu tillsätter en vice VD. Andreas Söderholm har tidigare innehaft tjänsten regionansvarig, men tillträder nu den här nya tjänsten som vice VD. Samtidigt inför vi en ny samordnande roll på vart och ett av våra kontor. Kontorssamordnarna ska fylla en liknande funktion som de regionansvariga har gjort hittills, men i stället för en hel region ansvarar de för sina respektive kontor.

Vi har fattat det här beslutet av flera anledningar. Det är ett steg i arbetet mot att skapa en tydligare organisation med målet att underlätta arbetet och vardagen för våra medarbetare. Att fördela ansvaret mellan flera kontorssamordnare hoppas vi ska leda till att vi kan hantera uppgifter snabbare och mer effektivt, vilket gynnar såväl medarbetare som kunder. Vi skapar även förutsättningar för att etablera nya kontor, vilket i sin tur innebär att vi kan komma närmare våra kunder.

Tanken är också att skapa möjligheter för karriärsutveckling inom företaget och ge medarbetare chansen att inte bara kunna växa i sina roller som specialister, utan även som ledare.

Vi är ett ständigt växande företag och hoppas att det här steget ska vara gynnsamt för att bibehålla och främja vår familjära företagskultur, i och med att organisationen blir mer decentraliserad och ansvarsfördelningen tydligare.

18-andreas -soederholm _Kontakt Bild