English
 

2015-01-23 Isabella och Natascha

Som tidigare nämnts här på hemsidan har vi tagit emot två praktikanter genom Tekniksprånget som ska vara med oss i fyra månader.

Våra två unga ”tekniksprångare" Natascha och Isabella kommer att driva ett projekt för att förbereda företaget för ISO-certifieringar. Båda är 19 år gamla och kommer från Söderhamn respektive Stockholm.

Isabella sitter på Stockholmskontoret tillsammans med Göran och ska följa projektledningsprocesserna här på Kraftkonsult och Natascha befinner sig på Söderhamnskontoret för att följa beredningsprocesserna. I juni tog Isabella studenten från Globala Gymnasiet och har sommarjobbat på restaurang Vapiano i Gamla Stan i Stockholm. Även Natascha tog studenten i juni, från Staffangymnasiet, och har laddat upp inför praktiken i sommar.

Vad fick dig att söka till Tekniksprånget?

Isabella: Ja, framför allt var det mina kära föräldrar som tyckte att de illrosa informationsbladen som damp ned i brevlådan var intressanta. Då de hade fått mig att läsa om det verkade det som något kul att hålla på med i höst och jag sökte, egentligen utan några större förhoppningar om att komma in. Men det gjorde jag!

Natascha: Från första stund då det rosa bladet kom har jag tyckt att det vore en riktigt bra och rolig sak att göra direkt efter gymnasiet då jag inte är helt säker på vilken utbildning jag vill gå. Jag trodde inte heller jag skulle ha sådan tur att få en praktikplats, men det hade jag!

Hur känns det nu då, i slutet av första veckan hos oss?

Isabella: Det känns så himla bra! Jag är otroligt glad att jag hamnade hos just Kraftkonsult eftersom att det är ett väldigt personligt och litet företag med så snälla medarbetare. Dessutom är jag väldigt nöjd över att jag och Natascha faktiskt får ett stort projekt att ta hand om, jag vet många som praktiserar via Tekniksprånget och som bara får triviala, onödiga uppgifter och rundvisningar.

Natascha: Det känns jättebra! Även om det är ett ganska omfattande projekt som jag och Isabella ska ha hand om så är jag riktigt glad över den här möjligheten och att jag hamnade hos just Kraftkonsult. Det här kommer bli några riktigt spännande, lärorika månader.

Vad vill du bli i framtiden?

Isabella: Ja, just nu är jag helt inställd på Civilingenjör och vill gå teknisk fysik. Men sådant kan ändras förhållandevis kvickt hos mig; för ett år sen var jag lika inställd på att bli läkare.

Natascha: Jag har tre linjer att välja på som jag anser vara mest intressanta. Det är industriell ekonomi, energi och miljö eller design och produktframtagning. Sen får vi se om det blir civilingenjör eller något annat.

Vi tackar Isabella och Natascha för intervjun och önskar dem lycka till med det projekt de ska driva, under handledning av Tommy och Göran.

Natascha BondjersIsabella Gagner

Dela på: