English
 

Nyheter - 2018


2018-12-21  God jul och gott nytt år!

Julhälsning 2018Nu är året snart slut och det är dags för lite välförtjänt ledighet och vila för oss alla. Vi på Kraftkonsult vill önska alla våra medarbetare och kunder en riktigt skön jul.

2018 har varit ett händelserikt år som har bjudit på en spännande utveckling för vårt företag. Vi blickar fram emot nya utmaningar nästa år då vi hoppas på att kunna växa till ett ännu mer kraftfullt Kraftkonsult ihop med medarbetare, kunder och partners.

God jul och gott nytt år, så ses vi 2019!2018-12-14  Välkommen Mauricio!

Mauricio Amigo är Kraftkonsults nyaste medarbetare på Uppsalakontoret. Han började hos oss i september och jobbar som projektledare.

Mauricio började sin yrkesbana som installationselektriker och valde sedan att studera till elkraftsingenjör. Han tog examen 2017 och blev direkt rekryterad till Nätstations Alliansen där han jobbade med försäljning och anbud av nätstationer. Innan han kom till Kraftkonsult har han också hunnit jobba som projektledare på Ellevio.

"Jag ser fram emot att få bli en bra representant för den värdegrund och den positiva anda som genomsyrar Kraftkonsult!"

Välkommen Mauricio!2018-12-05  Glädjande respons på undersökningen

Vi har tagit emot över 120 svar på undersökningen som är kopplad till vår kommande hållbarhetsredovisning. Vi är oerhört glada över detta eftersom det ger oss ett gediget underlag som hjälper oss att fokusera på relevanta områden i redovisningen.

Ett stort tack till alla som deltog!2018-11-20  Undersökning till hållbarhetsredovisning

I början av nästa vecka kommer vi att skicka ut en undersökning till utvalda kontakter som har haft med Kraftkonsult att göra i något skede sedan 2014.

Det är inget nyhetsbrev utan ett riktat utskick i syfte att samla in data som ska hjälpa oss att redovisa relevanta uppgifter i en kommande hållbarhetsredovisning.

Undersökningen syftar till att kartlägga olika intressenters fokusområden inom hållbarhet så att vi kan anpassa vilka områden vi sedan redovisar. Allt detta gör vi förstås för att ytterligare utveckla vårt hållbarhetsarbete för att kunna bidra mer till samhället och planeten. Läs mer om vårt hållbarhetsåtagande här.2018-11-09  Nya lokaler i Solna

Efter fem år på ett fantastiskt kontorshotell har Kraftkonsults Solnakontor nu flyttat till nya lokaler på Greta Garbos väg 11. Den kontrollerade tillväxt vi befinner oss i kräver framförhållning gällande kontorsplatser och de nya lokalerna med sina 221 kvadratmeter ger oss plats att växa.

Lokalerna ligger i den anrika Gamla Filmstaden vid Näckrosen, på gränsen mellan Solna och Sundbyberg. Här har Ingmar Bergman spatserat och Greta Garbo haft en egen loge, som vi kommer att använda som virtuellt kontorsrum för Skype-möten med mera.

Kontoret består av elva rum inklusive ett förråd och ett konferensrum för åtta personer. De tio kontorsplatserna vi har just nu kan maximeras till 14.

Vi ses i Filmstaden!2018-10-26  Välkommen Sven!

Sven Dahlqvist är vår nyaste medarbetare på Solnakontoret i Stockholm. Han har en blandad tjänst som projektledare, byggprojektledare och besiktningsman.

Sven startade sin yrkesbana som elektriker och arbetade sedan länge på Fortum (Birka Energi, Stockholm Energi och Täby Energi) där han innehade en mängd olika tjänster och titlar. Han kommer senast från konsultfirman Ramböll där han sysslade med samma saker som nu på Kraftkonsult.

Med sin långa och breda erfarenhet blir Sven en stor tillgång och ett välkommet tillskott till vårt företag.

"Det känns positivt att börja jobba här med ett kompetent, positivt och glatt gäng. Jag hoppas på att kunna bidra till en fortsatt positiv framtid."

Välkommen Sven!

44-sven -dahlqvist _Kontakt Bild


2018-10-16  Gasell 2018

Kraftkonsult har återigen utsetts till ett av årets Gasellföretag av Dagens industri!

För fjärde året i rad kvalar vi in bland de snabbast växande företagen i Sverige. Ett stort tack till alla våra engagerade medarbetare och kunder som har bidragit till detta!

En liten påminnelse om vad som utmärker ett Gasellföretag:

 • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
 • Minst tio anställda.
 • Företaget har minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
 • Företaget har ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
 • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
 • Företaget har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
 • Sunda finanser.

Gasell 2018(1)2018-09-28  En av Sveriges bästa arbetsplatser

Kraftkonsult har blivit certifierat av Great Place to Work (GPTW) som en av Sveriges bästa arbetsplatser! Processen består av en medarbetarundersökning och en kulturutvärdering som tillsammans ger ett mått på hur bra arbetsplatsen är utifrån både medarbetarnas och ledningens perspektiv.

Medarbetarundersökningen kartlägger medarbetarnas upplevelse av sin arbetssituation inom områdena trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap. Här gav medarbetarna Kraftkonsult ett så kallat förtroendeindex på 92 % och lyfte fram bland annat frihet, bra kollegor, kompetensutveckling, stark teamkänsla och lyhörda ledare som styrkor.

Nästa steg blir att fokusera på de områden som kan förbättras genom tydlig kommunikation och lämpliga åtgärder. Sedan ska resultatet följas upp med förhoppningen att vi ska bli ännu lite vassare så att vi även i fortsättningen kan kalla oss ett "great place to work"!

Om GPTW

I mer än 30 år har vi forskat i vad det är som gör att en arbetsplats uppfattas som riktigt bra. Årliga studier och medarbetarundersökningar av 10 miljoner medarbetare i 50 länder och från ca 7 000 organisationer ligger till grunden för de två modeller kring vilka vi byggt hela vår verksamhet. Dessa beskriver ett "great place to work", från medarbetarens respektive ledarens perspektiv. Modellerna är applicerbara på alla arbetsplatser, oavsett bransch, storlek eller nationalitet.

www.greatplacetowork.se

GPTW_Certifiering _2018_RGB_certified _year2018-07-11  Nya steg i hållbarhetsarbetet

Kvalitet

I samband med att vi har förnyat Kraftkonsults vision, syfte och värdeord, har vi under våren också arbetat med att uppdatera våra policyer så att även de speglar vår värdegrund och vision.

Vi vill att hållbarhetstänket ska genomsyra hela vårt företag, från de allra minsta delarna till de största processerna. Vi har fortfarande mycket arbete framför oss, men vår policysatsning tar oss ytterligare ett steg närmare hållbarhetsmålet.

I nästa etapp ligger fokus på mätningar, bland annat genom Great Place to Work, och nästa år kommer bokslutet att innefatta en hållbarhetsredovisning där vi stämmer av hur årets satsningar har gått.

Våra uppdaterade policyer finns att läsa här.2018-07-02  Ny faktureringsadress

Vi har en ny faktureringsadress:

Kraftkonsult i Skandinavien AB
Fack 2171
Box 3038
831 03 Östersund

Epostadressen är oförändrad: faktura@kraftkonsult.nu2018-06-21  Glad sommar!

Sommar

Nu när midsommar och lite välförtjänt ledighet står för dörren vill vi på Kraftkonsult passa på att önska alla våra medarbetare, kunder och samarbetspartner en riktigt skön sommar.

Vi hoppas att ni får tid att vila upp er och ladda batterierna under semestern, och att även juli och augusti bjuder på många varma och soliga sommardagar.

Om ni vill komma i kontakt med oss under semestern går det alltid bra att höra av sig till växeln eller info@kraftkonsult.nu.

Glad sommar!2018-06-05  Välkommen Kajsa Bengtsson!

I april började Kajsa Bengtsson hos oss på kontoret i Söderhamn. Hon kommer att arbeta med avtals- och tillståndsfrågor. I uppgifterna ingår bland annat att värdera markintrång och upprätta avtal med berörda fastighetsägare och söka erforderliga tillstånd hos kommuner och myndigheter inför ny- och ombyggnationer av elnätet.

Kajsa har tidigare arbetat bland annat hos Skatteverket med fastighetstaxeringar och är van vid att ha kontakt med myndigheter och fastighetsägare. Då Kraftkonsult växer är vi mycket glada att fått förstärkning i avtals- och tillståndsfrågor och hon är varmt välkommen till oss.

”Känns spännande att få kliva in i en av framtidens branscher och att få bli en del av Kraftkonsults härliga gäng.”

Välkommen Kajsa!

41-kajsa -bengsson _Kontakt Bild


2018-05-25  Vi stödjer världens mammor den 27 maj

LM_Banner _980x 120Mammagalan

Nu på söndag den 27 maj är det mors dag och då anordnar Läkarmissionen Mammagalan, en gala för världens mammor. Kraftkonsult är med och sponsrar galan och stödjer Läkarmissionens arbete.

Så här skriver Läkarmissionen om Mammagalan:

"I stora delar av världen har flickor och kvinnor lägre status än pojkar och män. Det påverkar deras hälsa, möjlighet till utbildning och inflytande: både som unga flickor, gravida kvinnor och som mödrar till egna barn.

Samtidigt ser Läkarmissionen hur mammor har en nyckelroll när det kommer till hållbar förändring. När de får utbildning, möjlighet till självförsörjning och kunskap om sina rättigheter satsar mammorna på barnen och därmed också på framtiden - en stark och självständig mamma är det bästa stöd ett barn kan ha! Att investera i världens mammor ger konkreta resultat på områden som utbildning, hälsa och rättvisa – nu och i framtiden."

Mammagalan sänds på Kanal 5 den 27 maj klockan 20.00. Var med och stöd världens mammor du också!

Image 001MammagalanImage 004Mammagalan2018-05-24  Vår nya personuppgiftspolicy

Img 9785 705 266

Den 25 maj börjar den nya dataskyddsförordningen GDPR gälla i Sverige. I och med detta har vi tagit fram en ny personuppgiftspolicy.

Du kan läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter och ta del av vår personuppgiftspolicy här.2018-05-18  Välkommen Lasse Karlberg!

Lasse Karlberg är en av våra nya medarbetare på vårt nordligaste kontor i Boden. Han kommer att arbeta med beredning.

”Kul att omges av människor med samma syn på engagemang i sitt arbete som i andras välmående i företaget. Det skapar för mig ett gott arbete tillsammans. Jag är glad att få vara delaktig i att fortsätta sprida Kraftkonsults goda rykte i branschen och gentemot våra kunder.”

Välkommen Lasse!

39-lasse -karlberg _Kontakt Bild


2018-05-15  Nytt kontor i Norrtälje

Norrtälje 124

By Einarspetz, from Wikimedia Commons

Nu växer vi i Stockholmsregionen med ett nytt kontor i Norrtälje. Kontoret öppnade i maj och är Kraftkonsults sjunde kontor.

Det här steget gör att vi får större geografisk spridning i Stockholmsområdet och kommer närmare våra kunder, samtidigt som det innebär kortare och färre resor för våra medarbetare. Detta är också en del av vår hållbarhetssatsning för miljö och arbetsmiljö.

Vi ses i Norrtälje!2018-05-03  Välkommen Jonna Söderberg!

Jonna Söderberg är en av de nya medarbetarna som kommer att sitta på vårt kontor uppe i Boden och hon kommer att jobba med beredning och projektering.

Jonna är en driven och lösningsorienterad tjej som har öga för detaljer. Som person är hon lyhörd, strukturerad och utåtriktad och har gärna många järn i elden.

”Att få vara med i uppstarten av Kraftkonsults nya kontor i Boden är något jag tycker är otroligt spännande och roligt. Jag ser fram emot att få jobba och utvecklas med detta härliga gäng!”

Välkommen Jonna!

40-jonna -soederberg _Kontakt Bild


2018-04-27  Välkommen Henrik Siggstedt!

Henrik Siggstedt är nyanställd som beredare och kommer att vara placerad på kontoret i Gävle.

Han kommer senast från en anställning som beredare på Sandviken Energi Elnät AB, dessförinnan arbetade han med mätinsamling och avräkning på Sandviken Energi Elnät AB.

”Jag ser fram emot att få arbeta med detta trevliga gäng, och hoppas att jag kan bidra med min kompetens.”

Välkommen Henrik!

42-henrik -siggstedt _Kontakt Bild


2018-04-20  Kraftkonsult förnyar sig

Värdeord

Under våren har ledningen och medarbetarna tillsammans genomfört ett omfattande arbete med att förnya och anpassa Kraftkonsults grundstommar så att de bättre speglar vårt arbetssätt, våra åtaganden och våra mål.

Det här är ett led i vårt arbete för social, planetär och ekonomisk hållbarhet som ska genomsyra hela vårt företag och även omfatta våra kunder och leverantörer. Mer konkret har vi nu formulerat om Kraftkonsults vision och syfte och arbetat fram nya värdeord:

Vision

Vår vision stavas hållbarhet. Genom ständig kompetensutveckling och framtagande av nya tekniska lösningar vill vi skapa en hållbar tillväxt som bygger på ett långsiktigt och ansvarsfullt förhållningssätt till sociala relationer, klimat och ekonomi. Vi ska vara den främsta arbetsgivaren som attraherar och bibehåller den bästa kompetensen. Tillsammans med kunder, intressenter och samarbetspartners strävar vi mot att driva branschen framåt.

Syfte

Att värva, utveckla och tillhandahålla den bästa kompetensen på marknaden och tillsammans med kunden utveckla nya tekniska lösningar för en hållbar framtid.

Våra värdeord:

 • Ansvar
 • Flexibilitet
 • Engagemang
 • Kvalitet
 • Kompetens

Det här steget förstås bara ett av många i ett långsiktigt arbete som vi hoppas ska få flera positiva effekter för medarbetare, kunder och leverantörer. Här kan du läsa mer om oss.2018-04-13  Välkommen Mattias Leek!

Mattias Leek är Kraftkonsults nyaste medarbetare på Söderhamnskontoret där han kommer att arbeta med beredning och projektering.

Mattias bakgrund finns inom IT-branschen. Han arbetade nio år som IT-konsult i Stockholm och sedan sex år som IT-ansvarig på ett företag i Hudiksvall.

"Det ska bli kul att bli en del av Kraftkonsults team och att få jobba i intressant framtidsbransch."

Välkommen Mattias!

38-mattias -leek _Kontakt Bild


2018-04-05  Karl Wirén är Uppsalakontorets nya examensjobbare

Karl Wirén studerar sista året till Elkraftsingenjör, en utbildning som ges genom ett samarbete mellan LTU, MIUN samt Umeå universitet. Han kommer under våren att skriva ett examensarbete på 15 HP tillsammans med Kraftkonsult och arbeta från kontoret i Uppsala.

Examensarbetet handlar om hur befintliga data i kundens system kan användas för att genomföra analyser med syftet att effektivisera, kvalitetssäkra samt reducera miljöpåverkan.

"Jag ser utmaningar samt stora möjligheter i framtidens arbetssätt där datorstödda analysverktyg kan bidra till ökad kvalitet."

Välkommen Karl!

Karl Wirén1


2018-03-20  Kraftkonsult på Karriär & Framtid i Sundsvall

I dag 20/3 och i morgon 21/3 finns Tess Johansson och Emma Green från Kraftkonsult på plats på mässan Karriär & Framtid i Nordichallen i Sundsvall. I dag tisdag är mässan öppen för årskurs 8 och introduktionsprogrammet och i morgon för högskolestudenter och arbetssökande.

Vi finns på plats under båda dagarna för att informera om energibranschen och hur vi på Kraftkonsult bidrar med vår kompetens och geografiska bredd samt för att belysa vikten av rollen som dokumentationstekniker.

Med dagens ökande myndighetskrav och behovet av ett samlat system för att lagra, analysera och presentera geografiska data vill vi sprida kunskap om att dokumentationstekniker är ett roligt, utmanande och utvecklande framtidsyrke.

Titta gärna förbi vår monter och ställ frågor eller prata en stund. Hoppas att vi ses!

Karriär&Framtid2018-03-16  Samarbete med Great Place to Work

Samarbetsvilja (1)

Som en del i vårt hållbarhetsåtagande inleder vi nu ett långsiktigt samarbete med Great Place to Work (GPTW), en organisation som hjälper företag att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur.

Vi är väldigt måna om en god arbetsmiljö och en stark sammanhållning och har tidigare utfört interna medarbetarundersökningar som har visat att medarbetarna är väldigt nöjda med Kraftkonsult som arbetsgivare. Fördelen med Great Place to Work är att undersökningarna bygger på gedigen forskning och att resultaten kan jämföras mot andra företag i GPTW:s nätverk och på så sätt ge ett objektivt mått på arbetsplatskulturen.

Det här åtagandet ger oss konkreta verktyg för uppföljning och utveckling av medarbetarnas situation och vårt mål är att Kraftkonsult ska bli certifierat som ett "great place to work". Läs mer om Great Place to Work här.

Gptw Logo2018-03-01  Workshops och teambuilding i Nice

Nice Vy

Förra helgen åkte hela Kraftkonsult till Nice för att hålla workshops och stärka sammanhållningen på företaget.

Ett stort mål med resan var att samla alla medarbetare för att gemensamt utveckla och förnya vår värdegrund, vårt syfte och vår vision. Vårt företag har utvecklats, och det vill vi kunna nå ut med på bästa möjliga sätt. Inom kort kommer vi alltså att kunna presentera ett syfte, en vision och nya värdeord som bättre speglar vad Kraftkonsult står för och vilka vi är: ett företag med fokus på kvalitet och hållbarhet, såväl socialt som planetärt.

Självklart tog vi också tillfället i akt att umgås nu när alla var samlade. Helgen bjöd bland annat på vinprovning, cykling, fotbollsmatch och flera trevliga middagar.

Nice Cyklar2018-02-16  Välkommen Tess Johansson!

Tess studerade marknadsföring på Handelshögskolan, men väl ute i arbetslivet konstaterade hon att hon var mer lagd åt det tekniska och praktiska hållet.

Hon har bland annat arbetat som projektledare i IT/telebranschen och på E.ON Elnät Sverige AB som ansvarig dokumentationstekniker, processutvecklare och utbildningsansvarig i dpPower.

På Kraftkonsults kontor i Uppsala arbetar hon nu som dokumentationstekniker och har visionen att bidra till att utveckla Sveriges bästa tekniska dokumentationsteam. Detta innebär att Kraftkonsult ska vara ledande på att erbjuda elnätsbolagen tekniska dokumentationslösningar med tanke på bland annat de ökande myndighetskraven.

"Jag ser stora möjligheter för elnätsbolagen att få ut ett ökat nätvärde av ett korrekt och väldokumenterat elnät samt effektivare arbetsflöden av tydliga processer. Mina förväntningar med att arbeta på Kraftkonsult är att få utlopp för det driv och engagemang jag besitter, ha möjlighet att fortsätta arbeta i ett högt tempo med utmaningar som fyller på min gedigna kompetensbank, tillsammans med människor som delar mina visioner och min framåtanda."

Välkommen Tess!2018-02-09  ISO-certifiering

Svensk Certifiering har genomfört en uppföljande revision på Kraftkonsult gällande våra certifieringar enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Vi blev godkända utan anmärkningar, vilket innebär att vi uppfyller höga krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Det är väldigt glädjande att vi har kommit så långt i vårt arbete mot kvalitetssäkring, men arbetet är långt ifrån slut. Vi jobbar ständigt för att bli ännu vassare på de här områdena.

Under året kommer vi bland annat att göra rejäla investeringar för att förbättra våra interna processer för att minska administrationen för våra medarbetare och göra våra system mer självgående. Vi ser starkt positivt på vår framtida utveckling inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Vill du läsa mer om våra certifieringar, klicka här.

ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001


2018-02-02  Kraftkonsult omorganiserar sig

Nytt år, nya krafttag!

Vi har beslutat oss för att genomföra en del organisationsförändringar, vilket bland annat har resulterat i att vi nu tillsätter en vice VD. Andreas Söderholm har tidigare innehaft tjänsten regionansvarig, men tillträder nu den här nya tjänsten som vice VD. Samtidigt inför vi en ny samordnande roll på vart och ett av våra kontor. Kontorssamordnarna ska fylla en liknande funktion som de regionansvariga har gjort hittills, men i stället för en hel region ansvarar de för sina respektive kontor.

Vi har fattat det här beslutet av flera anledningar. Det är ett steg i arbetet mot att skapa en tydligare organisation med målet att underlätta arbetet och vardagen för våra medarbetare. Att fördela ansvaret mellan flera kontorssamordnare hoppas vi ska leda till att vi kan hantera uppgifter snabbare och mer effektivt, vilket gynnar såväl medarbetare som kunder. Vi skapar även förutsättningar för att etablera nya kontor, vilket i sin tur innebär att vi kan komma närmare våra kunder.

Tanken är också att skapa möjligheter för karriärsutveckling inom företaget och ge medarbetare chansen att inte bara kunna växa i sina roller som specialister, utan även som ledare.

Vi är ett ständigt växande företag och hoppas att det här steget ska vara gynnsamt för att bibehålla och främja vår familjära företagskultur, i och med att organisationen blir mer decentraliserad och ansvarsfördelningen tydligare.

18-andreas -soederholm _Kontakt Bild