English
 

Nyheter - 2019


2019-12-24  God jul och gott nytt år!

Året börjar närma sig sitt slut och vi på Kraftkonsult vill önska alla våra medarbetare och kunder en riktig god jul och gott nytt år. Vi har haft ett fantastiskt år med spännande projekt, framgångsrika milstolpar och ett gemensamt mål att skapa hållbara lösningar som genomsyrar alla delar av vår verksamhet.

2019 har varit ett händelserikt år med positiv utveckling för vårt företag. Vi har välkomnat 7 nya medarbetare, lanserad vår första hållbarhetsredovisning samt blivit utvalda som MästarGasell och hamnat på listan för Sveriges bästa arbetsplatser.

År 2020 kommer vi ta ett steg vidare inom hållbarhet och transparens där vi vill delta i samtalet kring hållbarhetsarbetet i vår bransch och bidra till ett mer klimatsmart samhälle genom att vara ett långsiktigt hållbart företag.
Vi välkomnar nya utmaningar nästa år med en förhoppning om att växa till ett ännu mer kraftfullt Kraftkonsult ihop med medarbetare, kunder och partners.

God jul och gott nytt år och tack alla för ett givande samarbete under året!

/ Kraftkonsult

 God Jul

 2019-12-10  Kraftkonsult flyttar in till ny lokal i Söderhamn

Kraftkonsult har nyligen flyttat in till nya lokaler i Söderhamn. Det moderna utrymmet möjliggör att vi kan växa ytterligare under år 2020. Atmosfären i byggnaden är lugn och trivsam medan samarbete och hållbarhet är i fokus så att vi kan skapa nya arbetsmöjligheter och göra skillnad i samhället.

Tack till alla som har varit med och bidragit till vårt fantastiska kontor!

Fanan 1

Fanan 11

Fanan 8

Fanan 12

Fanan 32019-11-26  Välkommen nya Kraftkonsultare!

Emma Jonsson och Mia Zetterlund är våra nyaste tillskott på Kraftkonsult.

emmaEmma sitter på Bodenkontoret och jobbar främst med teknisk dokumentation. Hon bor i en liten by som heter Bredåker med hennes sambo, hans två barn och hennes två hästar. I grunden är hon elkonstruktör och har jobbat i konsultbranschen på lågspänningssidan i sju år, men i fjol gjorde hon ett kort avstick från konsultbranschen och har jobbat ett år på Bodens Energis värmeverk som el- och automationstekniker.

'Det är skönt att kliva in i konsultrollen igen och nu är jag superladdad för nya utmaningar. Att ett företag som Kraftkonsult vill ge mig förtroendet i en bransch

som är helt ny för mig känns som att vinna på Lotto'. 

mia

Mia Zetterlund började i September vid Söderhamnskontoret som Projektadministratör. Hon är uppvuxen i Bergvik men bor nu i Siggesta, Söderala med hennes sambo och hans dotter. Hon har själv 2 vuxna utflugna barn. Mia har arbetslivserfarenhet inom sälj, ekonomi och administration.

Vi hälsar Emma och Mia varmt välkommna till oss på Kraftkonsult!

 2019-11-11  Hållbarhetsdag med Miljötinget

Kraftkonsult har valt att stödja Miljötinget, nordens största miljöevenemang för och av unga. Som företag behöver vi ta samhällsansvar och arbeta för en minskad påverkan på klimatet och miljön. Detta är ett fantastiskt initiativ att kommunicera lokalt och nationellt ansvar och medverka med ungdomar som aktivt jobbar mot en hållbar framtid.

Genom ständig kompetensutveckling och framtagande av nya tekniska lösningar vill Kraftkonsult bidra till en hållbar tillväxt som bygger på ett långsiktigt och ansvarsfullt förhållningssätt till människor, miljö och ekonomi. Kontinuerligt arbete för en hållbar utveckling är därför centralt i vår affärsidé.

I år står Söderhamn som värd för Miljötinget där vi får ett tillfälle att fördjupa oss i miljöfrågorna med fokus i biologisk mångfald som årets tema. Mellan 15-17 November vill Kraftkonsult bjuda in andra i elnätsindustrin till dialog om hur vi kan bidra med strategiskt hållbarhetsarbete i praktiken och betydelsen av hållbarhet inom energiföretagen.

Följ Kraftkonsult i Skandinavien AB , Miljötinget och Faxepark - Söderhamns arena för innovativ tillväxt för en helg fylld med hållbarhetsfrågor, föreläsningar och vad vi kan göra i omställningen till ett hållbart samhälle.

Miljoetinget Infartstavla Bild

#miljötinget2019 #Kraftkonsult #hållbarhet #energiföretagen #hållbarutveckling #Söderhamn #sparbanksstiftelsensoderhamn #faxepark #gretathunberg #fridaysforfuture

// Kraftkonsult2019-10-18  Kraftkonsult går mot en hållbar framtid

Tack Di Gasell för en inspirerande jubileumsfest i Falun!

Tack igen till alla medarbetare och kunder. Vi har ett gemensamt mål att skapa hållbara lösningar som genomsyrar alla delar av vår verksamhet. År 2020 kommer vi ta ett steg vidare inom hållbarhet och transparens där vi vill delta i samtalet kring hållbarhetsarbetet i vår bransch och bidra till ett mer klimatsmart samhälle genom att vara ett långsiktigt hållbart företag.

Mer information hittar ni på vår hemsida där ni kan läsa vår första hållbarhetsredovisning.2019-10-02  Kraftkonsult är utnämnd till Di MästarGasell

Kraftkonsult har återigen utsetts till ett av årets Gasellföretag av Dagens industri och i år har vi även blivit en MästarGasell!

2019 är jubileumsår för Di Gasell och det firar de med att utse MästarGaseller - företag som har blivit Gasellföretag minst tre gånger under de 20 år som Di Gasell funnits.

Syftet med Di Gasell är att stödja och uppmuntra svenskt näringsliv och företagare som vågar satsa för att växa och inspirera, främja praktisk kunskap och goda förebilder. 

Ett stort tack till alla våra engagerade medarbetare och kunder som har bidragit till detta!

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla nedanstående parametrar:

  • En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst tio anställda.
  • Företaget har minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
  • Företaget har ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  • Företaget har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.

/Kraftkonsult - kraft som når hela vägen

Di Gasell Logo Ma Stargasell 20192019-08-28  Välkommen Anders Jansson!

Anders Jansson är vårt nyaste tillskott på Söderhamnskontoret och kommer att arbeta som beredare. 

Han är född och uppvuxen i Söderhamn där han bor med sin fru och 2 barn. I grunden är han ekonom, men har för det mesta arbetat med projektledning inom industrialisering och VA projekt i Stockholmsregionen och Mellansverige.

"Det känns otroligt spännande och motiverande att vara en del av Kraftkonsult, ny bransch  för mig, som jag med stor iver vill sätta mig in i."

Vi hälsar Anders varmt välkommen till oss på Kraftkonsult !2019-08-27  Bergsklättring över Höga Kusten

Sommaren blir snart höst och det har varit en hel del sommarfirande på Kraftkonsult.
En av höjdpunkterna var bergsklättring på Skuleberget.Vi utmanade höjdrädslor, njöt av utsikten över världsarvet Höga Kusten och firade teamkänsla.

Tack för ett modigt äventyr!2019-07-25  Kraftkonsult vann årets Beach Fotboll Cup i Härnösand

Sponsrade laget 'Kraftkonsult' tog segern och vann årets Beach Fotboll Cup efter en spännande match i Härnösand. Cupen avslutades med avslutningssupé med prisutdelning och underhållning på Härnösands Stadsfest. Stort grattis till alla deltagare för er kämpaglöd och entusiasm. Ett speciellt tack till Jonas på Kraftkonsult för hans personliga engagemang att närvara på plats som coach och som tränare för hela teamet!

/ Kraftkonsult - kraft som når hela vägen

 Kraftkkonsult Härnösand Cup 52019-06-13  Stolt sponsor av School's Out

I dag stödjer vi School’s Out, ett av Gävleborgs största evenemang som har utvecklats till en gratis och nykter endagsfestival.

Vi vill följa med på resan och stödja dagens ungdomar med School's Out inspirerande vision:

"Vi vill ge alla chansen att uppleva en festival med etablerade artister oavsett vem man är och varifrån man kommer, och att visa att man kan ha roligt utan alkohol!"

/Kraftkonsult

 Stolt Sponsor Ny2019-06-12  Sommarträff i Uppsala

I år välkomnade vi sommaren med en solig båttur i Uppsala. En dag fylld med workshops, god mat och team work! Stort tack till M/S Kung Carl Gustaf i Uppsala för en härlig skärgårdstur mellan Uppsala och Skokloster, där ett av Europas främsta barockslott ligger.

Sommarträff i Uppsala

 

Sommarträff i Uppsala2

Sommarträff i Uppsala32019-05-02  Nya lokaler i Gävle

Vi har flyttat till nya lokaler i Gävle! Sedan den 1 mars finns vi på Södra Centralgatan 5, bredvid polishuset. Här har vi fler platser än tidigare, och tanken är att fylla dem med nya rekryteringar framöver. Vi fortsätter att växa på alla våra orter!

Vi ser också fram emot att få sätta vår egen Kraftkonsult-prägel på det nya kontoret, som ligger på behagligt gångavstånd från tågstationen, vilket innebär färre bilresor för vår del - ännu ett litet steg i vårt hållbarhetsarbete.

Vi ses!2019-04-25  ISO-certifiering

Vi har blivit certifierade enligt ISO 27001 samt fått förnyade certifikat enligt ISO 9001, 14001 och 45001 (tidigare OHSAS 18001)! Certifieringen genomfördes i februari och mars i år.

Syftet med certifiering enligt ISO 27001 för informationssäkerhet är att öka vårt fokus och vår medvetenhet avseende IT-säkerhet samt att anpassa oss till kunders förväntningar och förändringar i säkerhetslagstiftningen. Detta innebär att vårt dataskydd blir ännu starkare, vilket blir allt viktigare i och med den ökade digitaliseringen.

Vi är nu ett av få bolag som är certifierade enligt fyra ledningssystem. Certifikaten är inte bara en kvalitetssäkring inom områdena kvalitet, miljö, säkerhet och arbetsmiljö, utan även ett system för hur vi ständigt förbättrar verksamheten, mäter och följer upp samt arbetar med risk- och möjlighetsanalys. Högre kvalitet, mindre påverkan på miljön, ökad säkerhet och en mer välmående personal är några effekter av detta ledningssystem för kvalitet, miljö, säkerhet och arbetsmiljö.

Svecert Iso 9001Svecert Iso 14001Scab Iso 27001 Sve RgbScab Iso 45001 Sve Rgb2019-04-16  Årets företagare i Söderhamn!

Åretsföretagare -soderhamn

Foto: foretagarna.se

Kraftkonsults ägare Jörgen Söderholm och Bertil Andersson har tilldelats utmärkelsen Årets företagare i Söderhamn av organisationen Företagarna!

Motiveringen löd: "I en verksamhet som på mer än ett sätt flödar av energi har årets vinnare skapat ett företag som både lyckats växa och samtidigt värna om viktiga värderingar.

Med byggstenar som inflytande, delaktighet och ansvarskännande har årets pristagare släppt lös kraften hos medarbetarna. De ekonomiska pilarna pekar uppåt, liksom mungiporna på de anställda. Flitens lampa lyser starkare med en bra ledning. Det visar #åretsföretagare 2019: Jörgen Söderholm och Bertil Andersson, Kraftkonsult i Skandinavien AB."

Vice vd Andreas Söderholm var på plats och tog emot utmärkelsen: "Det är jättekul och jag är stolt över vår personal - de är egentligen företagets enda värde."

I och med detta går vi vidare till länsfinalen som hålls i maj. Fantastiskt roligt!2019-04-08  Ny exjobbare i Uppsala!

Vilhelm Rosén kommer under våren att göra sitt examensarbete tillsammans med oss på Kraftkonsult. Uppgiften är att ta fram en beräkningsmodell för att genomföra stolpplacering och dimensionering samt undersöka möjligheten att automatisera detta.

Examensarbetet görs som ett sista inslag i Vilhelms högskoleingenjörsutbildning inom elektroteknik vid Uppsala universitet och han kommer i huvudsak att befinna sig på Uppsala- och Söderhamnskontoret.

"Jag ser fram emot att få ta mig an denna uppgift tillsammans med Kraftkonsult och samtidigt få en inblick i verksamheten!"

Välkommen Vilhelm!

Vilhelm Rosén


2019-03-28  En av Sveriges Bästa Arbetsplatser!

SBA2019_Sweden _RGB_SE

Kraftkonsult har av organisationen Great Place To Work® blivit utsett till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser! I kategorin Små organisationer (20-49 medarbetare) hamnade vi på plats 13. Totalt fick 20 organisationer utmärkelsen under gårdagens prisutdelning.

GPTW Diplom

Kraftkonsult jobbar på olika sätt för att skapa en positiv arbetsplatskultur och främja medarbetarnas trivsel. En stor del av det arbetet ligger i att skapa möjligheter för medarbetarna att påverka den egna arbetssituationen genom flexibilitet och eget ansvar. Vi sätter även stort värde på medbestämmande och ser till att alla medarbetare får möjlighet att engagera sig och vara delaktiga i beslutsfattandet inom organisationen. Detta, bland annat, tror vi är nyckeln till att få medarbetarna att känna sig sedda och uppskattade.

Vi är oerhört tacksamma för samarbetet med Great Place to Work®. Det har gett oss verktyg för att på ett strukturerat sätt utvärdera medarbetarnas upplevelse samt utveckla och förbättra vår arbetsplatskultur så att vi kan nå vårt mål att bli den mest attraktiva arbetsgivaren.

”Våra medarbetare är det viktigaste vi har, så det är en självklarhet att vårt största fokus ska ligga på deras välmående, i stort som smått. Vi ser den här utmärkelsen som ett bevis på att vi är på väg åt rätt håll och som en morot i vår strävan att bli ännu bättre!” - Tommy Norgren, vd Kraftkonsult.

Att bli utsedd till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser är en stor stolthet som vi kommer att bära med oss framöver, men resan slutar inte här. Vi vill bli ännu bättre och kommer att fortsätta samarbetet med GPTW i form av regelbundna medarbetarundersökningar. Nästa uppföljning kommer att genomföras senare i år och därefter har vi ytterligare underlag att jobba vidare med för att få en ännu bättre arbetsplatskultur och ännu nöjdare medarbetare.

”En hållbar arbetsplatskultur och ett högt engagemang är ingenting som kommer av sig självt. Det kräver att ledningen förstår att prioritera medarbetarna, det kräver investeringar och det kräver tid, men vi vet att det lönar sig. Att vinna utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats är något som alla medarbetare kan vara stolta över. Engagemang är en förutsättning för framgång idag.” - Maria Grudén, vd Great Place To Work® i Sverige.

So Me _SBA2019

Om Great Place To Work®:

Great Place to Work® är ett undersöknings- och konsultföretag med kontor i 60 länder och drygt 700 anställda. De har mer än 30 års erfarenhet av vad som utmärker en riktigt bra arbetsplats och vad som gör den till en av de allra bästa.

GPTW utvärderar organisationer för att ge dem ett mått på sin arbetsplatskultur och sin insats som arbetsgivare. De erbjuder utvärderings-, analys- och utvecklingstjänster, certifiering och utmärkelser som hjälper arbetsgivare att förstå hur förtroendet i organisationen ger en mätbar effekt på medarbetarengagemang, produktivitet och finansiella resultat.2019-03-15  Nya lokaler i Söderhamn

Nu tar vi ett kliv för att kunna växa ordentligt i Söderhamn och flyttar till sommaren in i nya, större lokaler i Fanan 3 där Skatteverket tidigare hade sitt kontor.

Vi har under en längre tid letat efter nya lokaler i Söderhamn och har nu äntligen hittat rätt. På våra tre våningar i Fanan kommer vi att ha 34 kontorsplatser och räknar med att anställa 20 nya medarbetare de kommande fem åren.

Till en början blir lokalen för stor för våra 16 medarbetare, så vi hoppas att några mindre företag också vill sitta där tills vi växer i kostymen. Vi ser väldigt mycket fram emot att nu få gasa på och kunna växa rejält i Söderhamn under de närmaste åren!

Läs artikeln och intervjun med vice vd Andreas Söderholm på helahälsingland.se (Plus).

Vi ses i Fanan i sommar!2019-03-06  Kvartalsmöte i Málaga

20190224_123547

Förra helgen åkte hela Kraftkonsult till Málaga för att hålla kvartalsmöte med fokus på intern kommunikation och kundrelationer.

Helgen bjöd på underbart väder och fantastisk mat och dryck. Vi åkte hem klokare, piggare och med nya insikter.

/Kraftkonsult - Kraftfull kompetens

Kvartalsmoete Málaga4

Kvartalsmoete Málaga120190223 180903Kvartalsmoete Málaga2Kvartalsmoete Málaga320190223 1723052019-02-19  Välkommen Victor Hanold!

Victor Hanold är vårt nyaste tillskott på Söderhamnskontoret. Han började hos oss i januari i år och kommer att arbeta som beredare. Victor är 20 år gammal och har tidigare jobbat som linjemontör på Kraftringen och JEFAB. Han har även sommarjobbat hos oss på Kraftkonsult.

"Jag ser fram emot att få utvecklas i denna spännande bransch tillsammans med alla duktiga medarbetare på Kraftkonsult!"

Vi hälsar Victor varmt välkommen till oss!

45-victor -hanold _Kontakt Bild


2019-02-11  Mot ett nytt, spännande 2019!

Vinter 2018-2019

Foto: Hanna Måhl

2018 var ett händelserikt år som innebar positiv utveckling för Kraftkonsult på alla tänkbara vis.

Vi kickade igång året med en omorganisering av företaget som bland annat innebar att vi tillsatte en vice VD i form av vår erfarne Andreas Söderholm. Vi ersatte också den tidigare tjänsten regionansvarig med en kontorssamordnare på vart och ett av våra kontor.

Under våren gick vårt utvecklingsarbete vidare genom att vi förnyade Kraftkonsults syfte, vision och värdeord samt uppdaterade företagets policyer med stort fokus på social, planetär och ekonomisk hållbarhet. Tillsammans tog medarbetarna fram värdeorden ansvar, flexibilitet, engagemang, kvalitet och kompetens

Med den sociala hållbarheten i fokus inledde vi också ett samarbete med organisationen Great Place To Work som hjälper företag att utvärdera och utveckla sin företagskultur. Tack vare detta samarbete blev Kraftkonsult i början av hösten certifierat som en av Sveriges bästa arbetsplatser, vilket vi naturligtvis är väldigt stolta och glada över. Att underhålla en god arbetsplatskultur är förstås ett ständigt pågående arbete som kommer att fortsätta även under 2019.

2018 var också ett år med fortsatt stabil och kontrollerad tillväxt. Vi anställde inte mindre än åtta nya medarbetare och utsågs för fjärde året i rad till ett av årets Gasellföretag av Dagens industri.

Med all denna positiva utveckling i ryggen känner vi oss trygga och förhoppningsfulla inför det nya året.

Vi har bland annat påbörjat arbetet med att certifiera oss enligt ISO 27001 för att höja säkerhetsnivån och säkerställa att vi efterlever GDPR. Dessutom är vi på gång med att förfina våra beredningsprocesser genom ett nytt, eget verktyg som ska höja kvaliteten samt effektivisera processen. Utöver vår egen personal som arbetar med att utveckla verktyget har vi engagerat nya praktikanter och examensarbetare i detta förbättringsarbete.

Hållbarhet kommer att fortsätta genomsyra alla delar av vår verksamhet, där ett av våra främsta fokus blir att utveckla och stimulera våra befintliga medarbetare. Vi ser även fram emot ett fortsatt gott samarbete med våra kunder och partner.

Från ett händelserikt 2018 mot ett spännande 2019! Hoppas att vi ses!

/Kraftkonsult - specialister på elkraft2019-02-07  Två nya praktikanter i Stockholm!

Joel Särner och Cristian Benchimol studerar sista året till Elkraftingenjör på Nackademin. De ska praktisera elva veckor på vårt kontor i Stockholm och undersöka tidsskillnaden mellan en traditionell beredning och samma projekt utfört med hjälp av GIDA.

"Vi tycker att det ska bli spännande och lärorikt att utforska GIDA och få vara en del av framtiden. Vi trivs redan mycket bra."

Vi hälsar Joel och Cristian varmt välkomna till oss!2019-02-01  Möt vår nya exjobbare i Boden!

Björn Enbom är 27 år gammal och studerar sista året till civilingenjör med inriktning på industriell ekonomi på Luleå Tekniska Universitet. Han kommer under våren att skriva sitt examensarbete på 30 hp tillsammans med Kraftkonsult, med placering på Bodenkontoret.

Examensarbetet kommer att undersöka hur beredningsprocessen hos Kraftkonsult ser ut i dagsläget, med fokus på hur den kan effektiviseras med hjälp av Kraftkonsults egen plattform, GIDA. Syftet är att visa på hur digitalisering kan bidra till effektivisering och kvalitetshöjning i informationsflödet.

"Jag ser det som en intressant utmaning att få lära mig mer om branschen, företaget och hur datorverktyg kan användas för att utveckla en verksamhet."

Vi hälsar Björn välkommen och hoppas att han ska trivas här hos oss under våren!

Björn Enbom


2019-01-22  Nytt ramavtal med Ellevio

Vi har tecknat ett nytt ramavtal med Ellevio som omfattar kategorierna:

El lokalnät (0,4 - 24kV)
Kabel Regionnät (30 - 420kV)
Luftledning regionnät (30 - 220kV)
Skog- och fastighetsrätt

Vi har hittills fått avrop för Skog- och fastighetsrätt samt El lokalnät. Avropet lokalnät omfattar två projektledare och tre byggprojektledare där vi arbetar i Ellevios nät i City, Söderort och Storstockholm.

Vi tackar Ellevio för förtroendet och för att vi får vara delaktiga i det förändringsarbete som pågår!2019-01-11  Träffa Kraftkonsult på speedmeeting i Söderhamn!

Att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden är viktigt, men svårt för den som aldrig har varit där. Äntligen Jobb är en satsning från Swedbank och Arbetsförmedlingen vars syfte är att hjälpa utrikesfödda akademiker att hitta en smidigare väg till arbete genom praktik.

Nu anordnas en speedmeeting där arbetssökande får möjlighet att träffa relevanta arbetsgivare för att ta klivet in på arbetsmarknaden. Kraftkonsult kommer självklart att delta i det här initiativet för att få chansen att träffa välutbildade utrikesfödda Söderhamnare.

Är du intresserad av en praktikplats på Kraftkonsult? Passa på, kom och träffa oss på en speedmeeting!

Var: Swedbank, Köpmangatan 7
När: Onsdagen den 16 januari kl. 8-10

Vi ses!