English
 

Nyheter - 2019


2019-03-15  Nya lokaler i Söderhamn

Nu tar vi ett kliv för att kunna växa ordentligt i Söderhamn och flyttar till sommaren in i nya, större lokaler i Fanan 3 där Skatteverket tidigare hade sitt kontor.

Vi har under en längre tid letat efter nya lokaler i Söderhamn och har nu äntligen hittat rätt. På våra tre våningar i Fanan kommer vi att ha 34 kontorsplatser och räknar med att anställa 20 nya medarbetare de kommande fem åren.

Till en början blir lokalen för stor för våra 16 medarbetare, så vi hoppas att några mindre företag också vill sitta där tills vi växer i kostymen. Vi ser väldigt mycket fram emot att nu få gasa på och kunna växa rejält i Söderhamn under de närmaste åren!

Läs artikeln och intervjun med vice vd Andreas Söderholm på helahälsingland.se (Plus).

Vi ses i Fanan i sommar!2019-03-06  Kvartalsmöte i Málaga

20190224_123547

Förra helgen åkte hela Kraftkonsult till Málaga för att hålla kvartalsmöte med fokus på intern kommunikation och kundrelationer.

Helgen bjöd på underbart väder och fantastisk mat och dryck. Vi åkte hem klokare, piggare och med nya insikter.

/Kraftkonsult - Kraftfull kompetens

Kvartalsmoete Málaga4

Kvartalsmoete Málaga120190223 180903Kvartalsmoete Málaga2Kvartalsmoete Málaga320190223 1723052019-02-19  Välkommen Victor Hanold!

Victor Hanold är vårt nyaste tillskott på Söderhamnskontoret. Han började hos oss i januari i år och kommer att arbeta som beredare. Victor är 20 år gammal och har tidigare jobbat som linjemontör på Kraftringen och JEFAB. Han har även sommarjobbat hos oss på Kraftkonsult.

"Jag ser fram emot att få utvecklas i denna spännande bransch tillsammans med alla duktiga medarbetare på Kraftkonsult!"

Vi hälsar Victor varmt välkommen till oss!

45-victor -hanold _Kontakt Bild


2019-02-11  Mot ett nytt, spännande 2019!

Vinter 2018-2019

Foto: Hanna Måhl

2018 var ett händelserikt år som innebar positiv utveckling för Kraftkonsult på alla tänkbara vis.

Vi kickade igång året med en omorganisering av företaget som bland annat innebar att vi tillsatte en vice VD i form av vår erfarne Andreas Söderholm. Vi ersatte också den tidigare tjänsten regionansvarig med en kontorssamordnare på vart och ett av våra kontor.

Under våren gick vårt utvecklingsarbete vidare genom att vi förnyade Kraftkonsults syfte, vision och värdeord samt uppdaterade företagets policyer med stort fokus på social, planetär och ekonomisk hållbarhet. Tillsammans tog medarbetarna fram värdeorden ansvar, flexibilitet, engagemang, kvalitet och kompetens

Med den sociala hållbarheten i fokus inledde vi också ett samarbete med organisationen Great Place To Work som hjälper företag att utvärdera och utveckla sin företagskultur. Tack vare detta samarbete blev Kraftkonsult i början av hösten certifierat som en av Sveriges bästa arbetsplatser, vilket vi naturligtvis är väldigt stolta och glada över. Att underhålla en god arbetsplatskultur är förstås ett ständigt pågående arbete som kommer att fortsätta även under 2019.

2018 var också ett år med fortsatt stabil och kontrollerad tillväxt. Vi anställde inte mindre än åtta nya medarbetare och utsågs för fjärde året i rad till ett av årets Gasellföretag av Dagens industri.

Med all denna positiva utveckling i ryggen känner vi oss trygga och förhoppningsfulla inför det nya året.

Vi har bland annat påbörjat arbetet med att certifiera oss enligt ISO 27001 för att höja säkerhetsnivån och säkerställa att vi efterlever GDPR. Dessutom är vi på gång med att förfina våra beredningsprocesser genom ett nytt, eget verktyg som ska höja kvaliteten samt effektivisera processen. Utöver vår egen personal som arbetar med att utveckla verktyget har vi engagerat nya praktikanter och examensarbetare i detta förbättringsarbete.

Hållbarhet kommer att fortsätta genomsyra alla delar av vår verksamhet, där ett av våra främsta fokus blir att utveckla och stimulera våra befintliga medarbetare. Vi ser även fram emot ett fortsatt gott samarbete med våra kunder och partner.

Från ett händelserikt 2018 mot ett spännande 2019! Hoppas att vi ses!

/Kraftkonsult - specialister på elkraft2019-02-07  Två nya praktikanter i Stockholm!

Joel Särner och Cristian Benchimol studerar sista året till Elkraftingenjör på Nackademin. De ska praktisera elva veckor på vårt kontor i Stockholm och undersöka tidsskillnaden mellan en traditionell beredning och samma projekt utfört med hjälp av GIDA.

"Vi tycker att det ska bli spännande och lärorikt att utforska GIDA och få vara en del av framtiden. Vi trivs redan mycket bra."

Vi hälsar Joel och Cristian varmt välkomna till oss!2019-02-01  Möt vår nya exjobbare i Boden!

Björn Enbom är 27 år gammal och studerar sista året till civilingenjör med inriktning på industriell ekonomi på Luleå Tekniska Universitet. Han kommer under våren att skriva sitt examensarbete på 30 hp tillsammans med Kraftkonsult, med placering på Bodenkontoret.

Examensarbetet kommer att undersöka hur beredningsprocessen hos Kraftkonsult ser ut i dagsläget, med fokus på hur den kan effektiviseras med hjälp av Kraftkonsults egen plattform, GIDA. Syftet är att visa på hur digitalisering kan bidra till effektivisering och kvalitetshöjning i informationsflödet.

"Jag ser det som en intressant utmaning att få lära mig mer om branschen, företaget och hur datorverktyg kan användas för att utveckla en verksamhet."

Vi hälsar Björn välkommen och hoppas att han ska trivas här hos oss under våren!

Björn Enbom


2019-01-22  Nytt ramavtal med Ellevio

Vi har tecknat ett nytt ramavtal med Ellevio som omfattar kategorierna:

El lokalnät (0,4 - 24kV)
Kabel Regionnät (30 - 420kV)
Luftledning regionnät (30 - 220kV)
Skog- och fastighetsrätt

Vi har hittills fått avrop för Skog- och fastighetsrätt samt El lokalnät. Avropet lokalnät omfattar två projektledare och tre byggprojektledare där vi arbetar i Ellevios nät i City, Söderort och Storstockholm.

Vi tackar Ellevio för förtroendet och för att vi får vara delaktiga i det förändringsarbete som pågår!2019-01-11  Träffa Kraftkonsult på speedmeeting i Söderhamn!

Att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden är viktigt, men svårt för den som aldrig har varit där. Äntligen Jobb är en satsning från Swedbank och Arbetsförmedlingen vars syfte är att hjälpa utrikesfödda akademiker att hitta en smidigare väg till arbete genom praktik.

Nu anordnas en speedmeeting där arbetssökande får möjlighet att träffa relevanta arbetsgivare för att ta klivet in på arbetsmarknaden. Kraftkonsult kommer självklart att delta i det här initiativet för att få chansen att träffa välutbildade utrikesfödda Söderhamnare.

Är du intresserad av en praktikplats på Kraftkonsult? Passa på, kom och träffa oss på en speedmeeting!

Var: Swedbank, Köpmangatan 7
När: Onsdagen den 16 januari kl. 8-10

Vi ses!