English
  • Nyheter >>
  • 2020 >>
  • Järvsö backen, ett uppdrag med naturen som vägledare
 

2020-05-25 Järvsö backen, ett uppdrag med naturen som vägledare

’Vidsträckta hälsingeskogar smyckade med tusentalet sjöar och vattendrag omger den vackra Järvsöbygden’ – denna beskrivning från TopResort Järvsö sammanfattar de moderna boenden vid Öjeberget i Järvsö.

Magnus Wiklund, beredare på Kraftkonsult AB startade uppdraget i Järvsö i höstas när han blev kontaktad av projektledaren på Vattenfall Service som är Ellevios entreprenör i Hälsingland.

Jaervsoe 1

En sådan miljö kan vara både utmanande och tankeväckande

’Jag tycker det är alltid spännande att jobba med projekt som sticker ut från ramarna, det är utmanade men alltid roligt där det inte finns något facit.’ Berättar Magnus.

Han berättar också att miljön har steniga ytor och komplex infrastruktur. Att hitta tekniska lösningar som till exempel kabelförläggning i en miljö med berg, eller att området behöver sprängas för att hitta optimala ledningsvägar kan vara både utmanande och tankeväckande.

 ’Från en ekonomisk och teknisk synvinkel, så är det viktigt att tillsammans med projektledaren och samtliga aktörer hitta de mest ekonomiska sätten för entreprenören att bygga och uppfylla deras beställares krav’.

 

Hållbarhet och mervärde

Hållbarhet är alltid en viktig faktor i alla projekt. Kraftkonsult strävar mot en hållbar vision och vi lägger tid, planering och personligt engagemang för att lyfta fram företaget och företagets kompetens. Järvsöprojektet pågår till slutet av maj, efter en utökning från den initiala beställningen. Utökningen blev en ombyggnation av befintligt ledningsnät där luftledning ersätts med kabel i mark.

Jaervsor backen edit

 

 

Jaervsoe 4

’Att jobba med GIDA är beroendeframkallande’

GIDA har varit en väldig hjälp för att skapa bygghandlingar och agera digitalt i helhetsperspektiv. Hålla markägarkontakter och använda loggboken för att dokumentera all kommunikation som sker under projektets gång är en av funktionerna som underlättar Magnus jobb som beredare.

’Jag kan nog säga att det är beroendeframkallande. När man har börjat så kan man inte sluta använda systemet, det underlättar min vardag enormt.’

Idag jobbar Magnus med beredning och projektering för att skapa lösningar samt handleder andra medarbetare på Kraftkonsult. Utveckling av GIDA ligger nära hans dagliga uppgifter och han ser fram emot en lansering av ett attraktivt instrument för beredning och projektering på marknaden.

 

 

 

 

 

 

 

Dela på: